Розумні окуляри від Intel проектують зображення на сітківку ока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумні окуляри від Intel проектують зображення на сітківку ока

Технології&Авто
535
Ні кнопок, що виступають, ні камери, ні мікрофона і динаміків – розумні окуляри від Intel легко можна прийняти за звичайні окуляри з діоптріями. Однак замість діоптрій в оправу вбудовані лінзи, які транслюють зображення на сітківку ока. В основі технології лежить малопотужний лазер, вбудований в дужку окулярів. Поки Vaunt – це лише прототип, але в майбутньому до пристрою отримають доступ розробники. Також гаджет буде працювати зі смартфонами на базі Android і iOS.
Вперше інформація про смарт-окуляри з технологією доповненої реальності від Intel з’явилася на початку лютого. Тоді видання Bloomberg повідомляло, що американська компанія планує за $350 млн продати свій AR-бізнес, який, імовірно, носить назву Vaunt.
Однак менш ніж через тиждень компанія представила під назвою Vaunt розумні окуляри, які проектують зображення на сітківку ока. Випробувати прототип пристрою вдалося Дітеру Бону, кореспонденту Verge. Перша особливість, яку відзначає Бон, – це дизайн окулярів. Технологія підходить для різних оправ, а лінзи можна підібрати залежно від зору – наприклад, замовити лінзи для далекозорості або короткозорості. Основні компоненти пристрою приховані в лінзах і дужках, а відрізнити смарт-окуляри від звичайних можна хіба що по ледь помітному червоному відблиску на правій лінзі.
У прототипі окулярів немає відеокамери, мікрофона і динаміків, хоча в майбутньому моделі Vaunt оснастять додатковими компонентами. Завдяки такій конфігурації пристрій важить всього 50 грамів.
За передачу зображення в пристрої відповідає вбудований в праву дужку малопотужний лазер – поверхнево-випромінюючий лазер з вертикальним резонатором, як зазначає Бон. Лазер транслює червоне монохромне зображення розміром 400×150 пікселів на голографічний відбивач в правій лінзі. Звідти воно потрапляє на сітківку. Лазер відрізняється малою потужністю, тому не шкодить зору.
Накладені зображення з’являються в полі зору користувача не завжди. Окуляри можна носити як звичайний аксесуар, а для запуску розумних функцій достатньо подивитися на нижню частину оправи. Якщо відвести очі, віртуальний дисплей зникне. Такий інтерфейс дозволяє користуватися окулярами в громадських місцях, не привертаючи зайвої уваги.
Окуляри працюють в зв’язці зі смартфоном по Bluetooth. Також в пристрої є процесор для додатків, компас і акселерометр. Розробники обіцяють зробити окуляри таким же доповненням до смартфона, як смартгодинник або фітнес-трекер. Пристрій буде інтегровано з системами на базі iOS і Android, а також буде оснащено підтримкою популярних голосових помічників, в тому числі Alexa.
Для управління окулярами, ймовірно, будуть використовувати жести – легкі нахили голови, зафіксовані акселерометром. Але розробники стверджують, що будь-які помітні рухи для управління пристроєм руйнують концепцію.
Першими до пристрою отримають доступ розробники. Про користувальницьку версію Vaunt мова поки не йде.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас