В Європі скаржаться на якість нафти з РФ - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі скаржаться на якість нафти з РФ - Reuters

Енергетика
697
Якість російської нафти сорту Urals різко впала. Як повідомили відразу кілька співрозмовників агентства Reuters, експортна марка нафти, яка йде по трубопроводу Дружба, часто не відповідає стандартам.
Причиною цього називається сильно збільшені показники сірки в сировині, що поставляється РФ на німецькі, чеські, словацькі та угорські нафтопереробні заводи. Згідно з даними, рівень сірки підвищився на 0,15% в порівнянні з середніми показниками попереднього року.
Проблеми спостерігаються і в морських поставках Urals. Рівень сірки в них – в межах норми, але різко підвищений рівень щільності – при допустимій верхній планці в 873,5 кг на кубометр при 15 градусах показники становлять 877,7 – 878,3 кг/кубометр.
Представники європейських компаній не відкидають, що в разі довготривалого погіршення якості нафти вони будуть змушені вимагати знизити ціни на Urals і обмежити закупівлі російської нафти.
Анонімне джерело Reuters повідомило, що проблему можна вирішити, підключивши до нафтовидобутку нові родовища, проте їх введення в дію перенесено через угоду РФ з ОПЕК, відповідно до якої російські компанії скоротили видобуток нафти на 300 тисяч барелів на добу. В рамках цієї домовленості РФ перенаправила великі обсяги своєї нафти в Китай.
Офіційний представник Транснафти Ігор Дьомін повідомив, що “скарг від кінцевих споживачів поки не надходило”, і заявив, що показники сірки і щільності перебувають у рамках “національних стандартів”.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас