Bitcoin стрімко дешевшає: курс впав нижче за нову психологічну позначку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bitcoin стрімко дешевшає: курс впав нижче за нову психологічну позначку

Фінтех і Картки
8842
Варто було курсу Bitcoin опуститися нижче за 7 тисяч доларів, як вартість найпопулярнішої криптовалюти впала нижче чергової психологічної позначки – 6 тисяч доларів. Про це свідчать дані CoinDesk, передає “Сьогодні”.
Так, курс Bitcoin о 7:00 за київським часом впав до позначки 5 995 доларів, що є мінімумом з початку листопада 2017 року. Станом на 9:05 за київським часом Btcoin трохи оговтався і торгується по 6 231 долару за “монету”.
За добу Bitcoin втратив в ціні вже 683 долари, або майже 10% своєї вартості.
Bitcoin стрімко дешевшає: курс впав нижче за нову психологічну позначку
Інші криптовалюти також дешевшають – ціна більшості впала на 19-25% за добу. Капіталізація ринку криптовалют опустилася нижче 300 млрд доларів.
“Вдруге всього за чотири дні ринок криптовалют затьмарений двозначним зниженням. Цього разу причиною може бути припущення, що Китай може обмежити доступ інвесторів до іноземних сайтів, які пропонують послуги з торгівлі криптовалютами і ICO”, – відзначає аналітик CoinDesk Піт Ріццо.
Крім того, Ріццо нагадав, що великі банки по всьому світу обмежують доступ до купівлі криптовалюти. Це, за його словами, також вкрай негативно позначається на курсах криптовалют. Наприклад, минулого тижня американські фінансові холдинги Bank of America, Citigroup і JPMorgan Chase почали відхиляти платежі з купівлі криптовалют, які здійснюються за допомогою кредитних карток. З 5 лютого таке саме рішення ухвалила британська банківська група Lloyds Banking Group. Слідом за Lloyds до кредитних організацій, які заборонили своїм клієнтам купувати біткойни та іншу криптовалюту за кредитними картками, приєднався британський банк Virgin Money.
Втім, як зазначає Ріццо, у річному вимірі ситуація з ринком криптовалют виглядає не так песимістично:
“Порівняно з аналогічним періодом 2017 року показники менш понурі – ринок зріс більш ніж на 1,85%”, – зазначає Ріццо.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас