Електричний паром скоротив викиди на 95%, а витрати - на 80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електричний паром скоротив викиди на 95%, а витрати - на 80%

Технології&Авто
1496
Оператор першого повністю електричного порома в Норвегії відзвітував про два повні роки його використання. За їхніми словами, електричний паром не тільки більш екологічний, але багато в чому більш вигідний на відміну від старого транспорту. При скороченні викидів на 95% він також зменшує витрати на 85%. Така позитивна інформація привела до того, що виробник отримав замовлень на 53 такі пороми, пише Electrek.
Йдеться про пором Ampere. Він вступив на службу одного з норвезьких транспортних операторів у 2015 році. На ньому встановлена ​​батарея 800 кВт*год вагою 11 тонн, яка живить два електромотори. Акумулятор повністю заряджається за ніч, а також заряджається під час навантаження на причалах по обидва боки фьорда, де його чекають додаткові потужні батареї.
З моменту запуску оператор всіляко вивчав доцільність переходу на альтернативний транспорт. В результаті експеримент був визнаний вдалим і тепер перевізники готуються до масового переходу на альтернативну енергію. Раніше ми писали, що вартість електрики для перевезення 360 пасажирів і 120 машин через фіорд довжиною 6 км на поромі Ampere становить близько 50 крон ($5,80). Тепер в компанії розкрили і інформацію про економію. За цей час витрати скоротилися на 80%. Природа страждає від такого порома на 95% менше.
Тепер відомо, що уряд Норвегії зобов’язав перевізників закуповувати тільки екологічно чисті пороми, гібридні або повністю електричні. Так влада сподівається скоротити емісію токсичних речовин і заощадити на дизельному паливі. Таке рішення стало в тому числі результатом тестування Ampere.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас