Китайський флот проводить випробування рейкової гармати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський флот проводить випробування рейкової гармати

Технології&Авто
977
Судячи з фотографій, опублікованих в Twitter оглядачем, який стежить за новинками Народно-визвольної армії, Китай проводить випробування електромагнітної гармати, встановленої на десантній баржі Haiyang Shan.
Цьому кораблю, що входить до складу флоту Східного моря, вже 20 років, але тільки він володіє достатнього розміру палубою, щоб вмістити контейнери для системи управління і живлення, необхідні для роботи рейкової гармати, йдеться в мікроблозі Dafeng Cao.
Особливо важливою є система енергопостачання, оскільки навіть сучасним військовим кораблям не вистачить власної потужності для стрільби розігнаними частинками. Її може вистачити хіба тільки ескадреним міноносцям класу «Замволт» ВМФ США, оскільки вони були розроблені з урахуванням можливого електромагнітного озброєння.
Близько 10 років ВМФ США і різні контрактники працювали над системою рейкових гармат для американських військових кораблів. Прототип був побудований компанією BAE Systems. Перші випробування пройшли успішно. Гармата мала розганяти частинки до швидкості, відповідної 7 махам і вище на відстані більше 160 км. Снаряд вагою 12 кг, що розвиває таку швидкість, володіє 32 мегаджоулями енергії. Однак цю програму в більшій частині згорнули через скорочення бюджету Міністерства оборони і втрати інтересу з боку замовників.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас