Український криптовалютний бізнес може перебратися до Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український криптовалютний бізнес може перебратися до Білорусі

Фінтех і Картки
2879
Українська асоціація венчурного капіталу та прямих інвестицій прогнозує можливість виїзду українського криптовалютного бізнесу до країн, де на державному рівні створюються умови для успішної роботи з криптовалютою, зокрема до Білорусі.
Про це повідомив в “Інтерфакс-Україна” голова наглядової ради UVCA Андрій Колодюк.
Він підкреслив, що раніше держава через свої силові структури активно тиснула на IТ-компанії, однак цей етап український IТ-бізнес зміг пережити.
“Хтось поїхав, але в цілому, загальними зусиллями нам вдалося “відбитися”. Тому що правда була на нашому боці, і той факт, що жодна справа не була доведена до суду, тільки підтверджує це”, – зазначив Колодюк.
За його словами, під час проведення Українського дому в Давосі в рамках Всесвітнього економічного форуму, UVCA приділила особливу увагу блокчейну і криптовалютам, оскільки ця тема є всесвітнім трендом.
“Повертаючись в Україну, ми бачимо, що всі досягнення можуть бути перекреслені роботою силових “структур”. Якщо тиск не припиниться, то весь бізнес переїде, наприклад, до Білорусі, де на державному рівні створюються всі умови для успішної роботи”, – сказав він.
“Виникає питання, на кого працює той же Матіос: на український бізнес або на Лукашенка, який, на відміну від нашої влади, сприяє тому, щоб майнери працювали в Білорусі”, – заявив голова наглядової ради UVCA.
За його словами, українські панелі з блокчейну і криптовалют стали одними з найбільш популярних.
“Причина цього не тільки всесвітній тренд, але і те, що Україна вже є на світовій карті крипто-бізнесу. Так, за тиждень до Форуму, згідно з дослідженням Citi-Bank, Україна увійшла до топ-5 країн з розвитку блокчейн-бізнесу”, – підкреслив Колодюк.
Він також заявив, що відвідувачі криптовалютних панелей Українського дому приходили не просто послухати, а в основному обговорювати спільні проекти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас