Чиказький стартап хоче поставити біодрук сердець на потік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиказький стартап хоче поставити біодрук сердець на потік

Технології&Авто
625
Через кілька місяців в Чикаго відкриється лабораторія, яка може перевернути історію трансплантології. Її співробітники мають намір зробити неймовірне — надрукувати з клітин пацієнта серце, яке функціонуватиме. Про амбітний проект розповідає Fast Company.
Більшість людей, яким трансплантують серце, після операції живуть не більше десяти років. Їхнє життя піддається величезним ризикам: імунна система може відторгнути орган, а препарати, що стримують її активність, послаблюють захист організму від багатьох захворювань, наприклад, раку. Ще одна проблема — невелика кількість донорських сердець, доступних для трансплантації.
Стартап Biolife4D має намір подолати ці труднощі за допомогою єдиної технології — біологічного 3D-друку на основі власних клітин пацієнта. Якщо друк буде поставлено на потік, дефіцит донорських органів зникне. А серце, що є генетичною копією серця пацієнта, не викличе реакції імунної системи. У нього буде більше шансів прижитися, і хворому не доведеться приймати імунодепресанти.
Щоб створити повністю життєздатне серце, необхідно буде пройти кілька етапів. Спочатку серце пацієнта просканують за допомогою МРТ, щоб отримати його точне цифрове зображення. Потім клітини, взяті зі зразків крові, перетворять на стовбурові і виростять з них кардіоміоцити. Отримані клітини серця змішають з поживними речовинами і гідрогелем для створення біочорнил, які можна буде використовувати в спеціалізованому 3D-принтері.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас