Jaguar випробував електромобіль при температурі -40°С — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Jaguar випробував електромобіль при температурі -40°С

Технології&Авто
1904
Jaguar випробував електричний кросовер I-PACE SUV в арктичних умовах недалеко від міста Арьеплуг (Швеція). При температурі -40°С автомобіль зміг зарядитися на 80% за 45 хвилин, пише Mashable.
Користувачі електромобілів вже не раз випробовували їх в морози. Наприклад, той же Nissan Leaf в Україні при −30°С заводився навіть краще від бензинового автомобіля.
Судячи з усього, випробування Jaguar в арктичних умовах також пройшли успішно. І хоча компанія не опублікувала дані про результати, I-PACE точно зміг завестися і навіть робити трюки на сніговій трасі.
Проте будь-яка батарея на морозі служить менше, ніж вже давно могли переконатися користувачі смартфонів. Tesla в минулому році попереджала про це і випустила оновлення свого софта, яке дозволяє прогрівати акумулятор перед поїздкою в холодну погоду.
Jaguar випробував електромобіль при температурі -40°С
За словами представників Jaguar, I-PACE зміг зарядитися при -40°С на 80% всього за 45 хвилин. Функцію прогріву батареї обіцяють встановити і у Jaguar: це можна буде зробити за допомогою додатку, поки автомобіль підключений до зарядки. Таким чином, низька температура не буде впливати на дальність поїздки.
У минулому році I-PACE проїхав 200 миль по трасі в Каліфорнії, що непогано. Для порівняння, дальність їзди у Tesla Model X становить 237-295 миль.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас