Майже в Європі: ціни на продукти досягли європейських — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже в Європі: ціни на продукти досягли європейських

Особисті фінанси
6636
В Україні ціни на продукти практично зрівнялися з європейськими і продовжують рости, і все це на тлі того, що зарплати у українців залишаються одними з найнижчих у Європі.
Так, наприклад, ціни в польських супермаркетах на молоко 3,2% жирності – 2,20 злотих за 1 л (більше 18 грн), яйця середнього розміру коштують 6 злотих за десяток (близько 50 грн).
У найдешевшому супермаркеті Німеччини кілограм курятини коштує менше 1 євро, яйця – 1 євро 30 центів. Рукола – менше половини євро (приблизно 15 грн).
Фрукти в польських супермаркетах набагато дешевші, ніж в київських.
Експерти відзначають, що українці більшу частину своїх доходів витрачають на їжу, в той час як в Європі на це у громадян йде близько 20% доходу. При цьому середня зарплата в Україні становить 18% від середніх заробітків у Польщі, 7,5% – від заробітків у Франції і 62% – в Білорусі.
Зростання цін в останні роки відбувалося тому, що після підписання Асоціації з ЄС був порушений паритет між низькими зарплатами та цінами на енергоносії, послуги ЖКГ, які дотуються за рахунок держави, і було скасовано держрегулювання цін на соціальні продукти.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас