Хмарний ШІ стане головним трендом найближчого майбутнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хмарний ШІ стане головним трендом найближчого майбутнього

Технології&Авто
850
Китайські і американські ІТ-гіганти готуються до вирішального протистояння, яке може визначити майбутнє штучного інтелекту. Alibaba, Baidu, Tencent битимуться з Amazon, Google і Microsoft за право надавати іншим компаніями і розробникам послуги ШІ онлайн, через хмарні сервіси.
На конференції EmTech в Пекіні президент технічного комітету Alibaba Ван Цзянь заявив, що хмарний ШІ стане головним трендом найближчого майбутнього. «Я переконаний, що ШІ або машинне навчання стане головним споживачем додатків в хмарі, — сказав він. — Це відкриє безліч сценаріїв розвитку». Тієї ж думки і науковий керівник Amazon Web Services Анімашрі Анандкумар. «Зараз проведення експериментів з ШІ вимагає величезних обчислювальних ресурсів, — каже вона. — Хмара — це спосіб демократизувати ШІ, тому що кожен зможе отримати доступ до її потужностей».
Також Анандкумар натякнула на міжнародні амбіції Amazon: «Інший аспект демократизації штучного інтелекту — в його глобалізації. Як ми надамо кожному можливість розвитку на місцевих ринках і як забезпечимо якісну підтримку для представників інших мов і культур?»
Хмарні провайдери прагнуть перевершити один одного у все більш витончених функціях машинного навчання, оскільки ставка в цих перегонах — домінуюче становище в галузі, яка має всі шанси стати наступною найважливішою комп’ютерною парадигмою.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас