Нова блокчейн-платформа скоротить витрати на освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова блокчейн-платформа скоротить витрати на освіту

Технології&Авто
471
Блокчейн-платформа ODEM обіцяє скоротити видатки на освіту за рахунок усунення посередників. Вчителі та учні зможуть безпосередньо домовлятися про заняття і самостійно підбирати навчальну програму. Для укладення угод сервіс буде використовувати смарт-контракти, а для оплати курсів — цифрові ODEM-токени.
Навчання на блокчейн-платформі ODEM починається з укладення смарт-контракту. Студент обирає формат занять — це може бути як повноцінний річний курс з програмування, так і кілька вступних уроків з квантової фізики. Потім користувач переводить токени зі свого електронного гаманця на смарт-контракт. Після завершення навчання через смарт-контракт гроші надходять на гаманець викладача. Всі завершені курси і платіжні операції реєструються на блокчейні.
За проведення транзакцій доведеться заплатити комісію, але розробники обіцяють, що вона буде незначною. Творці OMED також стверджують, що їхня платформа зробить освіту більш доступною. Вчителям не доведеться віддавати частину доходів освітній установі, а учням не доведеться платити додаткові внески.
Результати навчання будуть зберігатися на блокчейн-платформі, тому підробити сертифікат про проходження курсу буде неможливо. Як повідомляє Next Web, компанія вже запустила попередній продаж токенів на своїй платформі, а повноцінне ICO стартує в середині лютого.
Незважаючи на усунення посередників, отримана на платформі освіта не гарантує працевлаштування. Але деякі освітні установи починають впроваджувати навчальні програми, за які потрібно буде платити тільки у випадку успішного працевлаштування і пристойного заробітку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас