Голова представництва МВФ виділив завдання для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова представництва МВФ виділив завдання для України

Казна та Політика
993
Ухвалення закону про Антикорупційний суд та виконання обіцянок про приведення цін на газ до ринкового рівня є основними умовами завершення четвертого перегляду програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ) для України і виділення траншу кредиту, повідомив голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман.
Коментуючи стан співпраці під час заходу Європейської бізнес асоціації “Eba Global Outlook 2018: Think beyond. stay ahead” в Києві в четвер, він зазначив, що метою впровадження ринкових цін на газовому ринку є уникнути штучної сегментації ринку окремо для домогосподарства і окремо для промисловості.
“Є певні умови, їх треба виконати. Це досяжні показники: сподіваємося на швидке їх виконання”, – сказав Й.Люнгман
Серед інших завдань він виділив утримання інфляції, позитивно оцінивши підвищення облікової ставки Нацбанком, збереження політики гнучкого обмінного курсу для підтримання конкурентоспроможності української економіки.
Голова представництва зазначив, що міжнародні резерви України зросли на $6,5 млрд – до $19 млрд, проте необхідно нарощувати їх і далі – до $30 млрд, щоб забезпечити захист від зовнішніх шоків.
Він також закликав у політиці підвищення зарплат орієнтуватися на зростання продуктивності праці, бо надмірне збільшення зарплат зашкодить стабільному зростанню.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас