ШІ від Alibaba вирішить проблему заторів у столиці Малайзії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ від Alibaba вирішить проблему заторів у столиці Малайзії

Фондовий ринок
355
Систему на основі штучного інтелекту City Brain, яка допомогла поліпшити ситуацію на дорогах Гуанчжоу, встановлять у Куала-Лумпурі. Це буде перший масштабний проект AliCloud за межами Китаю, пише Quartz.
Найбільший китайський онлайн-рітейлер Alibaba використовує хмарні обчислювальні потужності, щоб врятувати азіатські мегаполіси від жахливих заторів. Дочірня компанія AliCloud почне з малайзійської столиці Куала-Лумпур, де за допомогою штучного інтелекту поліпшить ситуацію на перевантажених дорогах.
Компанія розробила систему City Brain спеціально для Гуанчжоу. З вересня 2016 року в місті на 15% збільшилася швидкість руху, а звіти про порушення правил система передавала в транспортну інспекцію у 92% випадках. City Brain аналізує ситуацію на дорогах в режимі реального часу, сигналізує про можливу появу заторів, допомагає спрямовувати та оптимізувати транспортні потоки, а також виявляє практично всі ДТП, використовуючи дані з камер спостереження, транспортних бюро, систем громадського транспорту і картографічних додатків.
Інтегрована в інші системи міського управління платформа може автоматизувати аварійну диспетчеризацію, щоб знаходити для “швидкої допомоги” та інших екстрених служб максимально швидкі маршрути. З часом City Brain глибоко вникає в усі транспортні проблеми і видає рекомендації щодо будівництва нових розв’язок і зміни автобусних маршрутів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас