Україна вилучила п'ять країн зі списку офшорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вилучила п'ять країн зі списку офшорів

Казна та Політика
1619
Кабінет Міністрів України вилучив Естонію, Латвію, Грузію, Угорщину і Мальту з ризикових країн в частині контролю над трансфертним ціноутворенням.
Відповідну постанову прийнято в ході засідання уряду 30 січня.
В уряді вважають, що дохід, який отримано резидентами Естонії Латвії та Грузії, з джерелом походження з України не є об’єктом оподаткування, позаяк момент оподаткування виникає на етапі розподілу прибутку, а не його отримання.
Така система несе ризики мінімізації резидентами України сплати податку на прибуток підприємств.
Також система оподаткування в цих країнах передбачає оподаткування корпоративним податком при виплаті доходу за ставкою 15-20%, що не відповідає критеріям формування переліку держав, операції з нерезидентами яких визнаються контрольованими.
Зазначимо, що 27 грудня 2017 року уряд затвердив постанову №1045, згідно з якою збільшив перелік ризикових країн в рамках контролю над трансфертним ціноутворенням з 65 до 85 країн.
У новий перелік країн додали такі країни, як Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домінікани, Домініканська Республіка, Естонія, Іран, Куба, Лаос, Латвія, Ліван, Маврикій, Мальта, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузія, Угорщина.
При цьому прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Естонії Юрі Ратасом сказав, що Україна не вносила Естонію до переліку офшорних територій.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас