"Кремлівський список" підмінили перед передачею до Конгресу США - Atlantic Council — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кремлівський список" підмінили перед передачею до Конгресу США - Atlantic Council

Світ
1470
“Кремлівський список” Мінфіну США, в якому вказані 210 наближених до президента РФ Володимира Путіна чиновників і бізнесменів, був змінений перед передачею до американського Конгресу, заявив шведський економіст Андерс Ослунд в своїй статті для Atlantic Council.
Він зазначає, що очікуваний список, названий “кремлівським”, мали представити опівночі 29 січня. Мета цієї доповіді полягала в тому, щоб виявити тих осіб, які створили свої статки за допомогою незаконних контактів з Кремлем. Різні урядові органи США виконували сумлінну працю в створенні цього списку, підкреслює Ослунд.
“В останній момент якийсь високопоставлений чиновник – ніхто не знає, хто він – відкинув роботу експертів і замість цього вписав у доповідь імена вищих посадових осіб з адміністрації президента і уряду Росії плюс 96 російських мільярдерів зі списку Forbes”, – пише економіст.
Таким чином, підкреслює Ослунд, цей чиновник висміяв урядових експертів, які готували “кремлівський звіт”, а секретар казначейства, підписавши новий список, взяв на себе за це відповідальність.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас