На теплові потужності витрачено 460 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На теплові потужності витрачено 460 млн євро

Енергетика
248
В Україні за останні три роки понад 460 мільйонів євро залучили у встановленні майже 2 ГВт теплових потужностей з заміщення газу, – повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає прес-служба відомства.
«Для збільшення потужностей, що виробляють тепло з відновлювальних джерел енергії, розробляємо ще низку важливих законодавчих змін», – сказав він на Загальних відкритих зборах Біоенергетичної асоціації України (БАУ).
За його словами, один із законопроектів стосується створення конкурентного ринку твердого біопалива. Саме це питання опрацьовує Держенергоефективності разом з проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та Біоенергетичної асоціації України. Механізм, який розробляється, передбачає створення системи електронної торгівлі біопаливом за зразком литовської біопаливної біржі «Baltpool».
У Держенергоефективності зазначають, що серед очікуваних результатів:
- прозорий конкурентний ринок біопалива в Україні;
- зниження цін на сировину;
- зростання обсягів виробництва твердого біопалива;
- забезпечення генеруючих потужностей необхідною сировиною;
- залучення інвестицій у виробництво біопалива.
У відомстві додають, що ринок біопалива буде стимулювати забезпечення альтернативним паливом твердопаливних котелень і біоТЕЦ прозорим чином, що має дозволити громадам стати менш залежними від газу і позитивно вплине на економічний стан регіону.
Також на засіданні було розглянуто законопроект щодо впровадження конкуренції в системах теплопостачання. При його розробці використаний досвід Литви, де завдяки новій моделі конкурентного ринку тепла зросла частка теплової енергії з біомаси в системі теплопостачання до 65 відсотків, резюмували в агентстві.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас