Назвали найбільш стресові професії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назвали найбільш стресові професії

Особисті фінанси
5432
Ринок праці в Україні потребує робітничих кадрів. Серед затребуваних професій – зварювальники, токарі, столярі, інженери, кухарі та офіціанти.
Дехто, шукаючи роботу, намагається обрати якомога спокійнішу професію. Адже часто вона пов’язана зі стресами та переживаннями. Work.ua перерахував такі.
Продавці не мають фіксованої заробітної плати. Їх дохід залежить від здібностей продати якомога більше і швидше, щоб виконати план з продажу. Крім цього, потрібно постійно спілкуватися з клієнтами, у тому числі незадоволеними.
Будь-який вчитель зобов’язаний знайти підхід до учнів і їх батьків. Це відбирає чимало сил. Водночас робочий день не завжди закінчується о 6 вечора. Викладачі часто працюють вдома: перевіряють контрольні, готують матеріали для занять та іспитів.
9,1% представників творчих професій страждають депресією. Вони переживають про свої рейтинги, популярність. Часто скаржаться на відсутність натхнення.
Лікарі допомагають побороти недугу, при цьому іноді їм доводиться брати участь в моральному відновленні пацієнта. Необхідність підбадьорити, втішити або заспокоїти забирає ще більше сил, ніж сам процес лікування.
Люди цих професій стикаються з агресією тих, кому вони намагаються допомогти. Крім цього, на них лежить підвищена відповідальність і необхідність діяти строго за інструкцією.
Графік тих, хто працює в сфері харчування, часто ненормований. Дехто працює в нічні зміни або цілу добу. Втрата апетиту, проблеми зі сном і концентрацією уваги спостерігаються у 10,3% працівників громадського харчування.
Найбільш стресовою є робота пов’язана з доглядом за літніми і хворими людьми, а також за дітьми. Ця професія завжди вимагає повної віддачі, людина не просто працює, а проживає зі своїм підопічним певний період життя.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас