США представили "кремлівську доповідь" з іменами 210 осіб з оточення Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США представили "кремлівську доповідь" з іменами 210 осіб з оточення Путіна

Казна та Політика
1634
У США опублікували так звану “кремлівську доповідь”, яку передано Конгресу, з іменами 210 представників оточення президента Росії Володимира Путіна.
Повідомляється, що до незасекреченої частини “кремлівської доповіді” увійшли імена 210 осіб, в тому числі представників адміністрації Кремля.
Згідно з оприлюдненим списком всього в ньому 114 чиновників і керівників російських державних компаній, а також 96 представників бізнесу, яких Мінфін США називає олігархами.
У списку чотири розділи – “Президентська адміністрація”, “Кабінет міністрів”, “Інші високопоставлені політичні лідери” і “Олігархи”.
Серед представників Кремля, які потрапили в список, – прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, глава адміністрації президента РФ Андрій Вайно, а також помічник Путіна Владислав Сурков.
Серед представників уряду в доповіді вказані прем’єр-міністр Дмитро Медведєв, глава МЗС Росії Сергій Лавров, віце-прем’єри Ігор Шувалов і Аркадій Дворкович, спікер Держдуми В’ячеслав Володін, голова “Роснафти” Ігор Сєчін, глава “Газпрому” Олексій Міллер і глава ФСБ Олександр Бортніков.
Крім того, до “кремлівської доповіді” потрапили олігархи Алішер Усманов, Роман Абрамович, Сулейман Керімов, Олег Дерипаска, брати Ротенберги, Михайло Прохоров і інші. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США вимагають ввести санкції проти генпрокурора Росії Чайки і бізнесмена Усманова.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас