Польща вимагає від США розширити санкції на "Північний потік-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща вимагає від США розширити санкції на "Північний потік-2"

Енергетика
274
Польща хоче, щоб США включили в список санкцій будівництво газопроводу “Північний потік-2”. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв’ю виданню Dziennik Gazeta Prawna за результатами суботньої зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.
“Так, ми говорили про “Північний потік-2”. Ми (Польща) хочемо, щоб будівництво газопроводу Nord Stream 2 потрапило під санкції американського закону від 2 серпня 2017 року, в якому йдеться про санкції проти Росії”, — заявив Моравецький. Він підкреслив, що нинішня інтерпретація цього закону держдепартаментом США є неоднозначною, і Польщу це не задовольняє”.
“Це дуже важливий пункт у переговорах з США. Тут йдеться не тільки про енергетичну безпеку, але й про безпеку всього регіону”, — підкреслив польський прем’єр. За словами Моравецького, Тіллерсон в ході переговорів визнав, що диверсифікація джерел енергопостачання повинна стати загальним пріоритетом для країн Центрально-Східної Європи.
США зацікавлені інвестиціями в розвиток інфраструктури, який не тільки дасть змогу приймати скраплений газ у Польщі та Хорватії, але і транспортувати його в подальшому в країни, які не мають доступу до моря”, — пояснив Моравецький.
Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що “Північний потік-2” — загроза для енергетичної безпеки Європи. З цієї причини США виступають проти будівництва газопроводу.
Президент України під час дискусії на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що газопровід “Північний потік – 2” є тестом на єдність Європи. За його словами, метою проекту “Північний потік-2” є ослаблення і поділ європейських країн. Порошенко підкреслив, що це політичний проект.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас