Бельгійський вчений видобув криптовалюту з ДНК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгійський вчений видобув криптовалюту з ДНК

Фінтех і Картки
1229
Бельгійський дослідник Сандерс Вуйтс переміг на конкурсі DNA Storage Bitcoin Challenge, в якому він зміг отримати шифр до гаманця з одним біткойном з ДНК.
Про початок конкурсу оголосили ще в 2015 році під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Учасникам необхідно було розкодувати дані біткойна, які організатори конкурсу сховали в зразках ДНК за методом вченого Ніка Голдмана з Європейського інституту біоінформатики.
Переможцю пропонували винагороду у вигляді одного біткойна, вартість якого на момент оголошення конкурсу становила кілька сотень євро. Через невелику винагороду учасники конкурсу не були дуже активними, але ситуація змінилася після того, як криптовалюта почала швидко дорожчати.
У грудні 2017 року організатори заявили, що конкурс завершиться 21 січня 2018 року. Бельгійський студент Сандер Вуйтс з Антверпенського університету зміг дешифрувати зразок ДНК за тиждень до закінчення конкурсу. Про те, як йому це вдалося, молодий дослідник докладно написав в особистому блозі.
Організатори конкурсу заявили, що за його допомогою хотіли звернути увагу на можливість використання ДНК як своєрідного «сейфа» для зберігання даних.
Зазначимо, що наприкінці минулого року датські вчені презентували прогресивну розробку — костюм для майнінгу, який дозволяє використовувати людське тіло для видобутку криптовалюти.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас