Fujitsu продає мобільний бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fujitsu продає мобільний бізнес

Фондовий ринок
310
Японська компанія Fujitsu Ltd повідомила в п’ятницю про ведення переговорів про продаж свого мобільного бізнесу інвестиційному фонду Polaris Capital Group. Обсяг угоди, за даними місцевих ЗМІ, становить до 50 млрд ієн ($456 млн).
Підписання офіційної угоди відбудеться, як очікується, до кінця місяця, повідомила газета Nikkei, додавши, що Fujitsu продасть контрольний пакет акцій в мобільному бізнесі.
У свою чергу, Fujitsu вказала в опублікованій заяві, що остаточного рішення поки не прийняла. Представник Fujitsu відмовився повідомити кореспонденту Reuters, яку частку бізнесу компанія виставила на продаж. Фонд Polaris, що базується в Токіо, також поки недоступний для коментарів.
На тлі новин про продаж акції Fujitsu зросли на 1,6%. Fujitsu і інші японські виробники мобільних телефонів відчувають значні труднощі на глобальному ринку в боротьбі з такими конкурентами, як Apple і Samsung Electronics, а також китайськими виробниками, що пропонують продукцію за значно нижчими цінами.
Fujitsu також продовжує позбуватися непрофільного бізнесу. Торік компанія продала Lenovo Group контрольний пакет акцій підрозділу з випуску персональних комп’ютерів за $269 млн.
Як повідомляє Nikkei, мобільний бізнес Fujitsu, виділений в окрему компанію в 2016 році, привернув інтерес і інших інвестиційних фондів, таких як британська компанія CVC Capital Partners, а також китайського виробника персональних комп’ютерів Lenovo Group.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас