Сорос розкритикував Facebook і Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос розкритикував Facebook і Google

Фондовий ринок
772
Американський бізнесмен Джордж Сорос розкритикував технологічних гігантів Google і Facebook, назвавши їх монополіями, які можуть створити передумови для підриву демократії.
Під час виступу на економічному форумі в Давосі Сорос вказав, що Facebook і Google вже контролюють половину всіх доходів від реклами в інтернеті.
За словами бізнесмена, дані компанії називають себе лише розповсюджувачами інформації. Однак той факт, що вони стали майже монопольними її розповсюджувачами, вимагає введення стосовно Facebook і Google суворіших правил регуляції, покликаних зберегти конкуренцію, інновації, а також справедливий і відкритий загальний інформаційний доступ.
Сорос висловив занепокоєння, що заради доступу на ключові ринки, подібні китайському, технологічні гіганти можуть утворити «альянс» з авторитарними режимами. Це може призвести до виникнення тоталітарної форми контролю, «подібного якому не могли уявити навіть Олдос Хакслі або Джордж Оруелл».
Прогнозуючи, що національні уряди почнуть більш жорстко контролювати сектор, Сорос зазначив, що «Давос – хороше місце, щоб оголосити, що їхні дні (Facebook і Google) вже добігають кінця».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас