Давос-2018: Україна увійшла до списку лідерів з впровадження блокчейна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Давос-2018: Україна увійшла до списку лідерів з впровадження блокчейна

Фінтех і Картки
989
Під час форуму Давос-2018 представили звіт, згідно з яким Україна увійшла в список світових лідерів з впровадження технології блокчейна.
Про це у Facebook повідомив радник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Костянтин Ярмоленко.
“Один з головних блокчейн-експертів у світі і автор бестселера “Blockchain Revolution” Дон Тапскотт (Канада) під час форуму презентував світову блокчейн-карту з 14 країнами – лідерами щодо впровадження цієї проривної технології. Україна увійшла до (списку, – ред.) 14 світових блокчейн-лідерів”, – повідомив Яромленко.
Він також зазначив, що іншими лідерами є США, Канада, Бразилія, Австралія, Ізраїль, ОАЕ, Грузія, Естонія, велика Британія, Франція, Німеччина, Швеція і Китай. Нагадаємо, в квітні 2017 року Кабінет міністрів України розпочав перехід на нову систему зберігання даних за технологією блокчейна.
Після переходу на цю систему уряд зможе контролювати всі зміни, які відбуваються з державними активами, зокрема, результати конкурсів з приватизації. Блокчейн є структурованою базою даних, ланцюжком блоків транзакцій, які вперше виникли як основа функціонування цифрової валюти Bitcoin.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас