Міноборони розпочинає наймасштабніший будівельний проект в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони розпочинає наймасштабніший будівельний проект в історії

Казна та Політика
1983
У 2018 році Міністерство оборони розпочинає реалізацію наймасштабнішого за часів незалежності України проекту будівництва понад 180 житлових комплексів для військовослужбовців за контрактом.
Про це заявив на брифінгу в.о. начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України полковник Олександр Чергінець.
“На реалізацію проекту в Міністерстві оборони заплановано справді великі кошти – близько 2,6 млрд грн. Фінансування робіт буде здійснюватися таким чином: 1 млрд грн – це кошти, які надійшли на рахунок спеціального фонду Міноборони в результаті конфіскації. Ці кошти ми отримали наприкінці минулого року, і в цьому році вони будуть використовуватися на будівництво. Ще 1,6 млрд грн – це кошти загального фонду Міноборони, які передбачені на розвиток інфраструктури”, – заявив він.
За словами полковника, будівництво буде здійснюватися у військових містечках на території безпосередньо військових частин майже по всій Україні – у 21 області. Планується побудувати 184 будівлі на 23 тис. ліжко-місць, де будуть розміщені військовослужбовці за контрактом.
“Будівництво житлових комплексів буде здійснюватися за єдиним архітектурним проектом з урахуванням сейсмічних та кліматичних умов місцевості. Закупівля робіт з будівництва буде здійснюватися через систему Prozzoro”, – зазначив Чергінець.
Загальна вартість однієї будівлі площею 1055 кв. метрів становить приблизно 12,5 млн грн. На кожному поверсі буде 6 житлових блок-секцій та кухня, на першому поверсі передбачені пральня та сушарня. Блок-секція матиме площу 54,5 кв. м, розрахована на 10 ліжко-місць та складається з двох житлових кімнат, туалетної та душової кімнат. Розроблені також технічні вимоги для нових зразків меблів.
“Зазначений проект розроблено, беручи до уваги побажання військовослужбовців за контрактом. У ньому вже реалізовано новітні підходи розміщення з урахуванням досвіду передових країн світу. Для розробки проекту були залучені, крім Міноборони, ветерани АТО, представники громадськості та волонтерського руху”, – заявив т.в.о. начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ.
Він зазначив, що будівництво проходитиме поетапно.
“В минулому році ми вже розпочали проектування та прив’язку проекту за регіонами. Це – понад 90 будівель, які перебувають на стадії проектування і половина з яких уже у Державній будівельній експертизі. Очікуємо до середини лютого отримати перші позитивні експерті звіти про результати перевірки проектно-кошторисної документації та розпочинати аукціони”, – заявив полковник.
Очікуваний термін будівництва одного житлового комплексу відповідно до розробленої проектно-кошторисної документації становить 7 місяців.
Чергінець також повідомив, що вже з наступного року Міноборони має намір будувати і гуртожитки сімейного типу поблизу військових частин.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас