Штучний інтелект знайде нові антибіотики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект знайде нові антибіотики

Технології&Авто
346
Проблема зі стійкістю до антибіотиків вже впливає на медицину і безліч людей по всьому світу, і вирішення її найближчим часом не передбачається. Тепер вчені вирішили підключити до розробки нових антибіотиків спеціально створені машинні алгоритми і домоглися вражаючих успіхів.
Стійкість до антибіотиків – це одна з великих проблем сучасної медицини. Через повсюдне застосування антибіотиків і недотримання інструкцій лікаря ліки перестали впливати на бактерії, що викликає проблеми при лікуванні як звичайнісіньких повсякденних захворювань, так і тяжких.
Одна техніка, яка може впоратися зі стійкістю до антибіотиків, – це пошук варіантів відомих антибіотиків. На жаль, це вкрай тяжкий і трудомісткий процес, що вимагає часу. Принаймні, для людей. Коли в справу вступають алгоритми, питання часу перестає бути настільки значущим.
Група американських і російських дослідників створили антибіотичний алгоритм, який, швидко розбираючи бази даних, може відкрити в 10 разів більше варіантів антибіотиків, ніж було відкрито за весь час подібних досліджень в попередні роки.
Алгоритм, відомий як VarQuest, описаний в статті, опублікованій в останньому номері журналу Nature Microbiology. Хосейн Махімані, професор університету Карнегі-Меллона, говорить в прес-релізі, що VarQuest завершив пошук, який методами традиційних обчислень зайняв би сотні років.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас