Запропоновано спосіб пошуку життя на інших планетах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запропоновано спосіб пошуку життя на інших планетах

Світ
736
Дослідники з’ясували, як шукати населені планети, змоделювавши атмосферу древньої Землі. Вони визначили суміш газів, яка не може бути присутня на планеті, де нема життя: це вуглекислий газ і метан за відсутності чадного газу. Про такий результат повідомляється в науковій статті, опублікованій в журналі Science Advances.
Зрозуміло, в жоден телескоп не можна розглядати живі організми, що населяють іншу планету. Зате, спостерігаючи її спектр, можна визначити склад атмосфери.
Безперечним маркером життя, яким ми його знаємо, зрозуміло, є кисень. Цей неймовірно активний газ просто зникне з атмосфери, вступивши в хімічні реакції з чим доведеться, якщо його запаси не будуть регулярно поповнюватися живими організмами.
Однак не варто забувати, що життя на Землі існує вже майже чотири мільярди років, і тільки друга половина цього терміну відзначена помітною присутністю кисню в атмосфері.
“Ідея пошуку атмосферного кисню в якості маркера життя існує вже давно, і це хороша стратегія: дуже складно отримати багато кисню під час відсутності життя, – пояснює Джошуа Кріссансен-Тоттон (Joshua Krissansen-Totton) з Вашингтонського університету, один з авторів нового дослідження. – але ми не хочемо класти всі яйця в один кошик. Навіть якщо життя поширене в космосі, ми не знаємо, чи буде це життя, яке виробляє кисень. Біохімія виробництва кисню дуже складна і може рідко зустрічатися”.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас