Представлено автобудинок з розумними вікнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено автобудинок з розумними вікнами

Технології&Авто
417
Knaus показала концепт свого будинку-причепа, пише New Atlas. Це просторий і дуже світлий автобудинок, але його головна особливість – вікна: вони дозволяють створювати потрібний рівень освітлення, змінюючи ступінь прозорості.
У фургоні вирішені відразу дві проблеми: через велику кількість вікон він дозволяє перебувати максимально близько до природи, але в разі необхідності він дозволить сховатися від навколишнього світу, щоб не бути у всіх на виду. Світло – основна особливість концепту. У передній частині фургона, замість стіни, знаходиться величезне вікно. Імовірно через нього мандрівники будуть дивитися на скелі, ліси і зоряне небо.
Але шибки прозорі тільки до того моменту, поки це потрібно туристам. У разі необхідності вона затемниться і яскраве сонце і сусіди по табору більше не будуть відволікати тих, хто всередині. Компанія називає представлений концепт революцією в сфері автобудинків. Вони запевняють, що використовували всі останні технології і розробки. Це торкнулося здебільшого матеріалів, з яких буде зроблений новий будинок: ніякого дерева, тільки склопластикові стіни і інші оптимізовані за вагою елементи.

Вони розповідають, що використовували електрохроматичне скло. Таке має великий діапазон у налаштуванні своєї прозорості. У фургоні кнопка управління прозорості винесена на чільне місце і дозволить зручно налаштувати скло. При натисканні частки всередині скла рухаються під впливом електричного поля. Це дозволяє або затемнити вікно, або, навпаки, пропустити всередину більше світла. Творці також кажуть, що скло зможе відповідати не тільки за освітленість, але і за тепловий баланс, випускаючи або затримуючи тепло.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас