Естонія за рік зібрала більше 300 заявок на стартап-візи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія за рік зібрала більше 300 заявок на стартап-візи

Світ
263
За перший рік існування естонської стартап-візи, ініційованої Міністерством внутрішніх справ країни разом з організацією Startup Estonia на початку 2017 року, було отримано 325 заявок від жителів 47 країн. Найбільше стартаперів, які бажають переїхати в Естонію, знайшлося в Індії, Росії, Україні, Пакистані та Туреччині.
Щоб претендувати на отримання візи, засновник стартапу повинен заповнити заявку з докладним описом свого бізнесу і команди, які потім оцінюються спеціальним стартап-комітетом, що складається з глав естонських компаній. Більше половини заявок, проте, було відхилено: з 325 заявників візу отримали тільки 140. Кандидати з деяких країн, таких як Білорусь, Україна і Росія, отримують візу в більшій кількості випадків, ніж інші.
“Стартап-віза є прекрасним прикладом спільної роботи державного і приватного сектора, – каже Рагнар Сасс, член стартап-комітету. – Це відкриває естонську стартап-спільноту для глобальної аудиторії. Естонія має унікальну можливість стати точкою входу на європейський і світовий ринок для багатьох стартапів». За словами Шона Дінеша, засновника стартапу з Малайзії, отримання візи пройшло легко. «Естонія була не єдиною країною, куди ми подавали заявки, – говорить він. – Ми отримали позитивну відповідь і від інших країн ЄС, але для цього потрібно було чекати кілька місяців. В Естонії це зайняло менше десяти днів».
У залученні талантів естонська віза конкурує з аналогічними візовими програмами в набагато більших країнах, таких як Канада, Нідерланди та Італія. За даними видання, в перший рік на естонську стартап-візу було подано таку ж кількість заявок, як у візових програмах інших країн подається за кілька років.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас