Російський Мінфін опублікував законопроект про криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський Мінфін опублікував законопроект про криптовалюти

Фінтех і Картки
545
Міністерство фінансів РФ визнало криптовалюти цифровими фінансовими активами, які не вважаються на законним засобом платежу на території країни. Також автори законопроекту запропонували прирівняти майнінг до підприємницької діяльності і обмежити фізичним особам купівлю токенів через ICO 50 тисячами рублів.
Мінфін представив проект федерального закону «Про цифрові фінансові активи». Документ опублікований на офіційному сайті відомства. Міністерство вперше представило свої визначення ключових термінів крипторинку, включаючи поняття токенів, майнінгу, смарт-контрактів і блокчейну (розподіленого реєстру цифрових транзакцій).
Відомство прирівнює цифрові фінансові активи до «майна в електронній формі», але не визнає його законним платіжним засобом на території РФ. До категорії цифрових фінансових активів Мінфін відносить криптовалюту і токен. Смарт-контракт Мінфін вважає різновидом договору в електронній формі, який регулюється точно так само, як і інші договори такого роду.
Як і передбачалося, майнінг чиновники прирівняли до підприємницької діяльності. Про оподаткування майнерів в документі нічого не сказано, але раніше представники відомства відзначали, що порядок нічим не буде відрізнятися від порядку, встановленого для ІП і юридичних осіб.
Окремий пункт федерального закону присвячений первинному розміщенню токенів (ICO). Згідно з документом, некваліфіковані інвестори можуть придбати токени на суму не більше п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в ході одного випуску. Всі компанії, які проводять ICO в Росії, повинні будуть представити документ публічної оферти, в якому будуть описані всі подробиці майбутньої угоди.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас