SpaceX успішно протестувала ракету Falcon Heavy — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX успішно протестувала ракету Falcon Heavy

Технології&Авто
1486
Компанія SpaceX провела перші статичні вогневі випробування зібраної важкої ракети-носія Falcon Heavy.
Про це повідомляє N+1.
Раніше компанія пропалювала три сегменти першого ступеня тільки окремо. Як бічні прискорювачі у ракеті використовуються перші ступені ракет Falcon 9, посаджені після запусків у 2016 році.
Як повідомляє Spaceflight Now, двигуни ракети працювали більше 10 секунд.
SpaceX кілька років розробляє ракету-носій Falcon Heavy. Вона заснована на ракеті Falcon 9, але як перший ступінь використовує не одну, а три секції, аналогічні першому ступеню Falcon 9.
Як і у випадку з більш легкою ракетою, перший ступінь може бути використаний повторно: бічні прискорювачі будуть повертатися на стартовий майданчик, а центральний буде сідати на плаваючу платформу.
Falcon Heavy повинна стати ракетою з найбільшим корисним навантаженням – до 64 тонн на низьку опорну орбіту.
Для порівняння, на даний момент найважче корисне навантаження може виводити Delta IV, яка здатна доставляти на низьку опорну орбіту до 29 тонн.
У 2017 році SpaceX приступила до підготовки ракети до першого випробувального запуску. На початку травня фахівці провели вогневі випробування центральної секції першого ступеня, а в кінці протестували її бічний прискорювач.
У грудні засновник компанії Ілон Маск опублікував перші фотографії практично готової Falcon Heavy, на якій не було встановлено тільки головну частину, а в січні SpaceX опублікувала запис повністю зібраної ракети на стартовому майданчику космодрому на мисі Канаверал.
Тепер компанія завершила один з останніх етапів підготовки до першого запуску. Компанія провела вогняні випробування всіх трьох сегментів першого ступеня зібраної Falcon Heavy, а не окремих компонентів.
В ході “пропалювання” були перевірені всі 27 двигунів Merlin першого ступеня.
За результатами випробувань компанія повинна прийняти рішення щодо першого запуску, який був попередньо призначений на січень 2018 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас