Іспанія цього року почне перехід на 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія цього року почне перехід на 5G

Світ
779
Перехід очолить найбільший іспанський телеком-оператор Telefonica. У компанії заявили, що 5G-мережі почнуть запускати вже в цьому році, передає VentureBeat. Технологічними партнерами Telefonica стануть ІТ-компанії Nokia і Ericsson.
У Telefonica заявили, що почнуть розгортати 5G в цьому році, перетворюючи іспанські міста на масштабні лабораторії для випробувань нового стандарту зв’язку. В країні існує проект 5G Technological Cities, в рамках якого переваги від нових швидкісних мереж зв’язку повинні отримати і компанії, і звичайні мешканці, і гості іспанських міст.
Мережі почнуть розгортати, починаючи з невеликих і маловідомих іноземцям міст. Такі набагато простіше і швидше пристосувати для покриття вишками нового стандарту зв’язку, в них зручніше проводити випробування, щоб у великих містах застосовувати вже налагоджені рішення. Telefonica очікує, що її мережі зможуть забезпечити швидкість передачі даних в 1-10 Гбіт/с, затримку 1-5 мс і роботу в сто разів більшого числа підключених пристроїв, ніж мережі поточного покоління.
Очікується, що продуктивність бездротової мережі перевищить продуктивність широкосмугового домашнього інтернету в 3 рази. 5G дозволить почати більш ефективні випробування безпілотних транспортних засобів, забезпечить туристичні послуги в VR і AR, поширення IoT, а також доступ в інтернет в важкодоступній місцевості. До областей, яким зіграє на руку 5G, можна віднести телемедицину, промислову автоматизацію і дистанційне управлінням всім, що можна уявити: від роботів-хірургів до важливих об’єктів інфраструктури.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас