Влада Південної Кореї запровадить 24% податок для криптобірж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Південної Кореї запровадить 24% податок для криптобірж

Фінтех і Картки
628
Уряд Південної Кореї заявив, що почне збирати з місцевих криптовалютних бірж податок на прибуток у загальному розмірі 24,2%. Про це повідомляє місцеве інформагентство Yonhap.
За чинними законами країни, всі компанії, чий дохід перевищує 20 млрд вон ($18,7 млн), зобов’язані виплачувати 22% корпоративного і 2,2% місцевого прибуткового податку. Тепер ці ж вимоги будуть відноситися і до криптовалютних бірж.
За словами чиновника з Міністерства стратегії та фінансів Південної Кореї, біржі зобов’яжуть виплатити податки до березня-квітня. Одній з найбільших бірж країни — Bithumb — доведеться заплатити загалом близько 60 млрд вон ($56,3 млн), оскільки її доходи за минулий рік могли перевищити 317 млрд вон ($297 млн), уточнює Yujin Investment & Securities. Обсяг щоденних торгів на Bithumb становить близько $3,2 млрд, за даними Coinmarketcap. Рішення оподатковувати біржі з’явилося через кілька днів після того, як стало відомо, що дохід банків Південної Кореї з комісій за торгівлю криптовалютами зріс в 36 разів — до 2,2 млрд вон ($2 млн).
Нагадаємо, ще в грудні стало відомо, що влада Південної Кореї має намір вжити заходів для обмеження спекулятивної активності, що штовхає вгору ринок криптовалют, і розглядає можливість закриття криптовалютных бірж.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас