Єврогрупа схвалила черговий транш для Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврогрупа схвалила черговий транш для Греції

Світ
309
Міністри фінансів єврозони (Єврогрупа) констатували у понеділок виконання Грецією умов узгодженої економічної програми і схвалили надання Афінам на початку лютого чергового кредитного траншу в розмірі 6,7 млрд євро.
“Ми досягли політичної угоди щодо третього огляду програми Європейського стабілізаційного механізму (ЄСМ)”, – заявив голова Єврогрупи Маріу Сентену за підсумками засідання Єврогрупи, відзначивши “прекрасне співробітництво” між Грецією і кредиторами.
Отримавши підтримку Єврогрупи, Греція тим самим зробила важливий крок для виходу з програми фінансової допомоги, яка триває вже 8 років.
Кредитори Греції готові розпочати переговори про умови можливого списання боргів країні і співпраці з нею після завершення в серпні нинішньої програми допомоги, при цьому, як раніше було вирішено, європейські експерти мають намір створити механізм прив’язки списання боргів до майбутніх економічних показників Греції.
Чергові 6,7 млрд євро будуть використані Грецією “для обслуговування боргу, погашення заборгованості та підтримки платіжного балансу, що важливо для забезпечення повного доступу на ринки”, повідомив М. Сентену.
Єврогрупа, йдеться в підсумковій заяві, тепер сфокусується на “фінальних етапах” програми допомоги, яка повинна завершитися в серпні.
Єврогрупа зазначила виконання практично всіх узгоджених з кредиторами попередніх заходів, включаючи досягнення узгоджених бюджетних показників, закликавши Афіни терміново виконати всі заходи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас