Найбільший банк Швеції заборонив співробітникам торгувати криптовалютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший банк Швеції заборонив співробітникам торгувати криптовалютами

Фінтех і Картки
415
Найбільший шведський банк Nordea розіслав листи своїм співробітникам, в яких заборонив їм торгувати біткойнами та іншими криптовалютами.
За словами прес-секретаря банку Афродити Келлберг, заборона набуде чинності 28 лютого.
Співробітники, які вже володіють криптовалютою, не будуть зобов’язані продати її, хоча банк і рекомендує їм зробити це. У Nordea на кінець третього кварталу минулого року працювало 31,5 тис. співробітників.
“Ризики здаються занадто високими, а захист від них як співробітників, так і банку в цілому недостатній”, – зазначила Келлберг.
Ще в грудні генеральний директор Nordea Каспер фон Кошкьолль висловив свої сумніви з приводу криптовалют. Він назвав біткойн абсурдною конструкцією, що суперечить логіці, заявивши також, що біткойн в основному використовується для здійснення фінансових злочинів.
Як заявив представник Європейської банківської федерації (EBF) Раймонд Френкен, EBF не має офіційної позиції щодо криптовалют.
За його даними, Nordea став першим банком, який ввів таку заборону, якщо інші банки візьмуть з нього приклад, то EBF доведеться сформулювати власну позицію з цього питання.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас