НБУ передав до $1 млрд резервів в управління Світовому банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ передав до $1 млрд резервів в управління Світовому банку

Казна та Політика
2315
Національний банк України (НБУ) передав до $1 млрд золотовалютних резервів (ЗВР) країни в управління Світовому банку (СБ), повідомив заступник глави центробанку Олег Чурій.
“На сьогодні частина ЗВР перебуває в управлінні СБ. Ця сума становить до $1 млрд”, – сказав він в ході інформаційного дня в Києві.
О.Чурій зазначив, що СБ є одним з найбільших інвестиційних керуючих для центральних банків – він управляє резервами 53 країн світу.
Крім того, така передача дозволяє здійснювати операції з ЗВР аналогічні тим, які здійснює СБ при навчанні персоналу.
Іншими вигодами передачі активів в управління СБ є доступ до результатів його економічних досліджень, відкриття можливості персоналу НБУ дистанційно навчатися в провідних американських університетах і університетах, отримання від СБ консультаційних послуг.
За даними О.Чурія, СБ управляє резервами України в рамках встановлених НБУ обмежень. У числі таких обмежень: перелік високоліквідних інструментів, обмеження ризику, вимога до ліквідності, а також вимога звітності.
Як повідомлялося, міжнародні резерви України в 2017 році зросли на 21% і станом на 1 січня 2018 року становили $18,809 млрд. Чисті валютні резерви (різниця між активами НБУ в інвалюті і зобов’язаннями України перед МВФ) зросли на 58,5% – до $6,696 млрд, валютна позиція центробанку (різниця між активами і пасивами НБУ в інвалюті) на кінець року становила $9,7 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас