Samsung звинуватили у сповільненні старих телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung звинуватили у сповільненні старих телефонів

Фондовий ринок
1634
Італійська антимонопольна служба розслідує навмисне сповільнення старих смартфонів Samsung для просування нових апаратів. Відомство також підозрює Apple в порушенні закону, пише Independent.
Служба звинуватила компанію в створенні “спільної комерційної політики, що використовує брак певних компонентів для обмеження термінів використання своїх продуктів і спонукання споживачів купувати нові версії”.
Відомство зазначає, що обидві компанії випускали оновлення ПЗ, яке сповільнює пристрої. При цьому розробники не повідомляли користувачів про можливі наслідки і не надавали достатньої інформації “для підтримки адекватного рівня продуктивності цих пристроїв”. При цьому в Samsung раніше повідомили, що не зменшують продуктивність процесора за рахунок оновлення прошивки.
В кінці грудня 2017 року Apple зізналася, що після виходу iOS 10.2.1 в системі з’явилася прихована можливість сповільнити швидкість роботи процесора. У компанії відзначають, що робили це виключно для запобігання самовільному вимкненню апарата при високому навантаженні. Розробники будуть і далі впроваджувати цю функцію, з виходом з iOS 11.2 вона з’явилася на iPhone 7. Незабаром після цього компанія знизила ціну на заміну акумулятора смартфонів до 30 доларів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас