Южаніна пояснила, чому Україні потрібен податок на виведений капітал (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Южаніна пояснила, чому Україні потрібен податок на виведений капітал (відео)

Казна та Політика
1080
Актуальність запровадження податку на виведений капітал в Україні відстає на два роки.
Про це розповіла Ніна Южаніна, голова комітету ВР з питань податкової та митної політики в ефірі “Фінансового тижня”.
«Увесь 2017 рік ми працювали над тим, щоб довести і в Україні, і експертам МВФ, що витрати пов’язані з податком на виведений капітал ми компенсуємо. Це було завдання для Мінфіну. Вони цього не зробили, і, звісно, МВФ заперечував проти впровадження податку на виведений капітал», – сказала Южаніна.
Вона зазначила, що незначні втрати можливі лише на першому році існування цього податку.
За словами голови комітету ВР з питань податкової та митної політики, в Україні є проблема з накопиченими збитками, і її треба вирішувати цивілізовано. Що і дозволяє зробити податок на виведений капітал.
«Не можуть ні експерти, ні журналісти, ні тим більше Мінфін говорити про прямі втрати, не маючи навіть уяви, яке виробництво може вийти з тіні тієї чи іншої норми. Треба сказати, що податок на виведений капітал дозволить вирішити багато проблем. Адже зараз, коли в нас немає окремо податкового кодексу, а є один фінансовий результат – більшість платників податків взагалі не платять податок на прибуток», – підкреслює вона.
Як зауважила пані Южаніна, увесь податок на прибуток зараз сплачується лише державними підприємствами і невеликою часткою транснаціональних компаній.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас