Нафтові компанії США можуть отримати рекордний прибуток в 2018 р. - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові компанії США можуть отримати рекордний прибуток в 2018 р. - аналітики

Енергетика
344
Нафтовидобувні компанії США можуть отримати рекордний прибуток у 2018 році, якщо вони не стануть нарощувати видобуток надмірними темпами, вважають експерти, опитані The Wall Street Journal.
Ціни на нафту підскочили на 40% за останні півроку і перебувають біля максимальних позначок за три роки, при цьому компанії з обережністю підходять до бюджетів на буріння нових свердловин. Саме така стриманість у питанні збільшення видобутку може не дати цінам впасти у відповідь на зростання пропозиції, що позитивно позначиться на прибутку компаній.
Великі компанії, включаючи Anadarko Petroleum і Chevron, вже заявили про плани знизити інвестиції в буріння нових свердловин в 2018 році. Менші за розміром компанії, швидше за все, будуть збільшувати інвестиції, але не так сильно, як торік: на 8% проти 55%, за прогнозами аналітиків, опитаних Jefferies.
Додаткові кошти компаніям сектора варто витратити на скорочення боргового навантаження, заявив мільярдер Харольд Хемм, CEO Continental Resources. Борги зросли останнім часом якраз у зв’язку з високими витратами на розширення видобутку: з 2010 року енергетичні компанії США витратили на $265 млрд більше, ніж вони заробили від основної діяльності.
Проте, міністерство енергетики США прогнозує, що видобуток у Штатах в найближчі тижні може оновити історичний максимум, встановлений в 1970 році на рівні трохи вище 10 млн барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас