Видобуток корисних копалин у космосі призведе до світової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видобуток корисних копалин у космосі призведе до світової кризи

Світ
1877
Видобуток корисних копалин у космосі може порушити глобальну економіку, знецінити дорогоцінні метали і викликати політичну кризу. Цьому може завадити новий міжнародний договір, але шанси на його прийняття вкрай невеликі, пише Wired.
Уявіть собі 2035 рік. Населення Землі різко зросло, люди видобули всі корисні копалини, які могли, і намагаються знайти альтернативні джерела енергії, металів і інших ресурсів, необхідних для підтримки світової економіки. У січні 2035 року американська компанія першою вирушила в космос, витягла з надр астероїда тонни корисних копалин і повернула їх на Землю. Ціна на золото і платину впала в два рази. Таке завдання для рольової гри поставили студентам в 2014 році, результати якої використовували в своєму дослідженні вчені з Тель-Авівського університету. На їхню думку, такий сценарій призведе до політичної і економічної дестабілізації, а компромісного рішення знайдено не буде.
В умовах відсутності політичної згоди між країнами, США та Люксембург пішли по національному шляху, приймаючи локальні правила і закони. Це дозволить їхнім компаніям першими зайнятися видобутком на інших планетах і астероїдах Сонячної системи і монополізувати ринок.
Мабуть, така концентрація ресурсів призведе до ще більшого відриву американської та європейської (якщо місцеві компанії почнуть літати через Люксембург) економіки від інших країн. Перша спроба дійти згоди буде зроблена навесні 2018 року на засіданні юридичного підкомітету Комітету ООН з мирного використання космічного простору.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас