82% зароблених за рік грошей пішло в кишені найбагатших людей світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

82% зароблених за рік грошей пішло в кишені найбагатших людей світу

Світ
1753
Капітал, зароблений по всьому світу в 2017 році, пішов в руки найбагатших людей. Як випливає з дослідження міжнародного об’єднання організацій з боротьби з бідністю Oxfam, 82% “нових” зароблених коштів в світі пішли в минулому році на рахунки найбільш забезпечених людей, які становлять близько 1% населення, пише DW.
Згідно з даними доповіді, 3,7 мільярда людей, що становлять найбіднішу частину світового населення, взагалі нічого не отримали від глобального зростання прибутку.
При цьому з 2016 по 2017 роки кількість мільярдерів безпрецедентно зросла.
За даними Oxfam, новий мільярдер з’являвся в середньому кожні два дні. Всього в світі налічується 2043 людини, які вважаються мільярдерами. “Бум мільярдерів говорить не про квітучу економіку, а про крах економічного порядку”, – заявила директор Oxfam Вінні Б’яньїма.
Керівник кампанії Oxfam у Німеччини Йорг Калінскі розкритикував поточний стан справ.
“Багата меншість в масовому порядку впливає на політичні рішення і у безвідповідальний спосіб скорочує витрати – особливо зарплати і податки – щоб збільшувати доходи акціонерів”, – сказав Калінскі.
Oxfam вимагає припинити практику податкового ухилення для концернів і багатих людей, введення більш справедливих доходів для чоловіків і жінок, а також закликала займатися інвестиціями в освіту та здоров’я “для всіх”.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас