Газпрому дозволили будувати другу нитку Турецького потоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпрому дозволили будувати другу нитку Турецького потоку

Фондовий ринок
2158
Компанія Газпром отримала дозвіл від турецької влади на будівництво другої лінії газопроводу Турецький потік. Про це в п’ятницю, 19 січня, пише ТАСС з посиланням на главу компанії Олексія Міллера.
“Сьогодні було отримано дозвіл на укладання другої нитки у виключній економічній зоні та територіальних водах Туреччини”, – заявив він.
За словами Міллера, обидві нитки газопроводу будуть запущені в експлуатацію до кінця 2019 року.
Відзначається, що інвестиції Газпрому в проект Турецького потоку на 2018 рік заплановані в розмірі 182,4 мільярда рублів (близько $3,2 млрд) проти 92,8 млрд руб (близько $1,6 млрд) у 2017 році. Вартість будівництва Турецького потоку оцінюють в $6 млрд.
Нагадаємо, в листопаді 2017 року повідомлялося, що Газпром завершив будівництво двох ниток газопроводу Турецький потік на території Росії і продовжив будівництво однієї з ниток в економічній зоні Туреччини.
Турецький потік – проект безтранзитного експортного газопроводу з Росії до Туреччини. Він передбачає будівництво двох гілок магістрального газопроводу по дну Чорного моря в обхід України. Перша нитка буде для поставок газу на турецький ринок, друга – для транзиту палива в Європу.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас