Google будує нові дата-центри і підводні кабелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google будує нові дата-центри і підводні кабелі

Фондовий ринок
983
Компанія Google розширює свою хмарну інфраструктуру, запускаючи нові дата-центри і розгортаючи підводні кабелі. Про це повідомило видання ZDNet.
У першому кварталі 2018 року Google запустить ЦОДи в Нідерландах і Монреалі (Канада), а пізніше аналогічні проекти будуть реалізовані в Лос-Анджелесі, Фінляндії та Гонконгу.
Точніше, мова йде не просто про центри обробки даних, а про так звані зони доступності, в яких ЦОДи, недалеко розташовані один від одного, взаємодіють між собою, допомагаючи клієнтам швидко переміщати робочі навантаження з одного обчислювального майданчика на інший, якщо у одного з них виникають проблеми.
В даний час у Google налічується 44 такі зони, які розподілені по 15 регіонах. Компанія рекомендує замовникам розгортати системи в різних зонах і регіонах, щоб захиститися від непередбачених збоїв.
Тим часом, Google повідомила про плани протягнути в 2019 році три підводні кабелі: Curie (між Чилі і Лос-Анджелесом), Havfrue (з’єднає США з Данією і Ірландією) і Hong Kong-Guam (зв’яже головні комунікаційні центри в Азії).
У разі реалізації проекту Curie Google стане першою великою нетелекомунікаційною компанією, що побудувала приватний міжконтинентальний кабель. Зараз на мережу Google припадає приблизно чверть світового інтернет-трафіку.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас