Штучний інтелект навчився провіщати смерть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект навчився провіщати смерть

Технології&Авто
1852
Управління з контролю за продуктами і ліками США схвалило перший у світі алгоритм, який спостерігає за життєвими показниками пацієнтів і здатний потенційно передбачити їхню смерть.
Алгоритм отримав назву Wave Clinical Platform, він розроблений компанією ExcelMedical.
Платформа фіксує найменші зміни в життєвих показниках і посилає лікарям попередження за шість годин до потенційно раптової смерті пацієнта. Алгоритм спостерігає за хворими постійно, і це практично неможливо здійснити за допомогою виключно людини. Як всім відомо, медичних працівників бракує по всьому світу, і до кожного пацієнта, навіть тяжкого, неможливо поставити людину, яка стежила б за ним постійно і невпинно.
Wave створений саме для вирішення цієї проблеми. Він в реальному часі показує фізіологічну і медичну інформацію, яку може подивитися медичний працівник як на робочій станції, так і буквально зі смартфона. При будь-якій зміні показників Wave автоматично підраховує ризики і дає попередження заздалегідь, якщо вважає, що пацієнт у небезпеці або вона йому загрожує незабаром.
Алгоритм не просто спостерігає за біометричними показниками, але аналізує їх системно. Наприклад, невелике зниження частоти дихання в інших системах відразу викличе тривогу. Але якщо це зниження корелює з підвищенням тиску, новий алгоритм, прорахувавши ймовірності, дасть знати про потенційно летальну ситуацію.
У клінічних випробуваннях, проведених в медичному центрі Піттсбурзького університету, Wave використовували в групі літніх пацієнтів, і там, де систему підключали, вона запобігла шістьом раптовим смертям.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас