Honda випустить електроскутер зі знімними батареями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Honda випустить електроскутер зі знімними батареями

Фондовий ринок
1415
Gogoro доведеться потіснитися: на ринку міського двоколісного електротранспорту з’явиться новий лідер. Пілотну програму Honda запускає в японському місті Сайтама. Там можна буде випробувати електричну і гібридну версії одного з найпопулярніших скутерів марки – PCX.
Перспективність міського електротранспорту безсумнівна, особливо в азіатських мегаполісах. Однак для скутерів особливо гостро стоїть питання зарядки акумуляторів. Запас ходу електромобілів – сотні кілометрів, і станцію підзарядки знайти простіше. Городянин – володар скутера зазвичай проїжджає всього кілька кілометрів за день – від дому до роботи і назад. Про таку густу мережу станцій навіть передові міста можуть лише мріяти. Крім того, батарею, яка дозволить проїжджати 200-300 км, в скутер не помістити.
Вихід – знімні акумулятори, які можна замінити буквально за кілька секунд і заряджати окремо від скутера. Стійку з ними можна поставити в будь-якому магазинчику – головне, випустити достатньо батарей. Те, що ідея затребувана, довів тайванський стартап Gogoro: торік компанія презентувала другу версію свого електроскутера, яка стала дешевшою, швидшою і більшою. І ось тепер на ринок виходить, ймовірно, найсерйозніший конкурент.
Honda привезла дві екологічні версії PCX на Consumer Electonics Show в Лас-Вегас. Самі скутери дебютували на Токійському автосалоні в минулому році, а зараз з’явилася інформація про те, як головний японський виробник мотоциклів буде випробувати ідею, повідомляє Gas2.
Електроскутери можна буде випробувати в японському місті Сайтама. Крім PCX, там будуть тестувати ще два автономні електромобілі для доставки товарів. За підсумками Honda буде приймати рішення про майбутнє своїх електроскутерів.
Зовні екологічні версії PCX відрізняються від бензинової в основному синіми акцентами на корпусі, і презентація Honda в Японії пройшла скромно. Однак після прем’єри в Токіо видання Motorcyclenews не відкидало, що новинки стануть найважливішими скутерами в історії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас