Названо найбільш і найменш релігійні країни світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбільш і найменш релігійні країни світу

Світ
5046
Британське видання Telegraph склало карту рівня релігійності в різних країнах світу. Карта складена на основі трьох опитувань WIN/Gallup International, проведених в 2008, 2009 і 2015 роках.
Кожен з опитаних респондентів відповідав “так” або “ні” на запитання, чи вважає він себе релігійним. Потім результати обробили і нанесли на карту. Країни на ній пофарбовані в різні кольори в залежності від того, який відсоток населення є віруючим. Жовтим відзначені місця з найнижчим рівнем релігійності. А далі по зростаючій – до темно-синього.
Як показує карта, найбільш релігійними регіонами є Африка і Близький Схід, не сильно відстають від них Південно-Східна Азія і Латинська Америка.
Лідером є Ефіопія – там віруючих 99%, причому в країні багато як християн, так і мусульман. Такий же показник у Малаві, Нігеру, Шрі-Ланки, Ємену. Наприклад, в Сомалі віруючих – 98%, в Афганістані – 97%.
Західна, Північна і Центральна Європа здебільшого атеїстична. Найбільш релігійна країна Європи – Польща (86%), висока релігійність в Італії (74%) та Греції (71%).
Віра важлива для багатьох південноєвропейських країн, релігійними людьми себе вважають 74% італійців і 71% греків.
З іншого боку, до числа найменш релігійних країн входять Японія (13%), Естонія (16%), Швеція (19%), Норвегія (21%) і Чехія (23%), але Китай перевершує їх усіх з 7%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас