Світовий банк дав рецепт подвійного зростання для української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк дав рецепт подвійного зростання для української економіки

Казна та Політика
1012
Україна може подвоїти темпи економічного зростання в найближчій перспективі на тлі уповільнення зростання в розвинених державах.
Про це заявила Сату Кахконен, директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови. Вона переконана, що запорука успіху – проведення реформ.
“Найважливішою, на нашу думку, є земельна реформа. Сільськогосподарський потенціал України – величезний. Але мораторій на продаж сільськогосподарських земель призводить до того, що Україна не має ефективно працюючого ринку землі… Другою реформою має бути подолання корупції. Світовий банк вітає подання до парламенту проекту закону про антикорупційний суд… Критично важлива також реформа державних підприємств. Без будь-яких кроків у цих сферах ми не думаємо, що 4-відсоткове зростання можливе”.
Аналітики Світового банку та українські експерти зараховують до чинників, які можуть вплинути на українську економіку в найближчі роки, не тільки хід реформ. А й геополітичну напруженість в регіоні і інтенсивність російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас