IBM і Moeller-Maersk створять блокчейн-платформу для глобальної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM і Moeller-Maersk створять блокчейн-платформу для глобальної торгівлі

Фінтех і Картки
362
Американська International Business Machines Corp. (IBM), найбільший в світі постачальник мікропроцесорів і комп’ютерних послуг, і датський транспортний конгломерат A. P. Moeller-Maersk A/S, найбільший у світі оператор контейнерних перевезень, запустять торговельну платформу для судноплавної галузі на основі технологій розподіленого реєстру (блокчейн).
Компанії створять спільне підприємство, яке стане логічним продовженням співпраці в цій сфері, розпочатої в 2016 році, говориться в повідомленні Maersk.
“Традиційні процеси міжнародних судоперевезень зазвичай вимагають транспортування та підтвердження паперових документів для кожного вантажу вручну. IBM і Maerks створюють спільне підприємство для використання технології блокчейна, щоб зробити світову торгівлю ефективнішою, прозорішою і безпечнішою”, – наголошується в прес-релізі.
За словами представників компаній, митна та портова влада в США, Сінгапурі, Нідерландах та китайській провінції Гуандун вже зацікавилися платформою, як і низка компаній. У США пілотним варіантом платформи вже користуються такі компанії, як DowDupont і Tetra Pak.
Спільний проект IBM і Maersk очолить колишній голова операцій Maersk Line в Північній Америці Майкл Дж.Уайт.
Обсяги морських торговельних перевезень перевищують $4 трлн на рік. За оцінками Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), зниження бар’єрів у рамках міжнародного логістичного ланцюжка може збільшити обсяги торгівлі майже на 15%, прискоривши зростання економіки в цілому і забезпечивши створення робочих місць в різних країнах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас