Всі програють у результаті Brexit - Юнкер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі програють у результаті Brexit - Юнкер

Світ
524
Ні Євросоюз, ні Великобританія не виграє від Brexit, в цьому процесі будуть тільки ті, хто програв, заявив у середу голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.
“Програє Об’єднане Королівство, програють Європейський союз і його інститути”, – сказав Ж.-К.Юнкер, виступаючи в Європарламенті в Страсбурзі.
“Для мене вихід Об’єднаного Королівства – це катастрофа, ураження, відповідальність за які лежить на нас всіх. Як сказала пані (прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​- ред.) Мей, у цього рішення старе коріння. Вона заявила, що британці ніколи не відчували себе комфортно в Європейському союзі. Тобто, відповідальність за це взаємна”, – зазначив глава Єврокомісії.
За його словами, британський уряд вважає, що ні парламент, ні народ не бачать для себе іншої ситуації, і ЄС повинен взяти це до відома.
“Якщо британці хочуть вийти, ми повинні поважати їхню думку і дати їм це зробити”, – додав Ж.-К.Юнкер.
Разом з тим він зазначив, що в Лондоні відреагували з деяким роздратуванням на останні заяви в ЄС про те, що Євросоюз залишає відкритими двері для Великобританії.
“У статті 50 (Договору про ЄС – ред.) йдеться, що вони можуть вийти. У них є така можливість. Але, згідно зі статтею 49, вони можуть повернутися. І нехай вони не перекладають свою помилку на інших”, – сказав глава Єврокомісії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас