Engie буде підтримувати "Північний потік-2", незважаючи на санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Engie буде підтримувати "Північний потік-2", незважаючи на санкції США

Енергетика
1097
Французька енергетична корпорація Engie продовжить підтримувати проект “Північний потік-2” незважаючи на санкції США. Про це заявив голова ради директорів групи компаній Engie Жерар Местралле на форумі в Москві, повідомляє ТАСС.
“Ми партнери по “Північному потоку-2”, ми підтримуємо і будемо продовжувати підтримувати його за будь-яких умов”, – сказав він.
Местралле також зазначив, що незважаючи на прийняття Конгресом США закону, що вводить нові санкції проти проекту, компанія “Газпром” уклала угоду з партнерами по проекту набагато раніше. “Я вважаю, що немає приводів для занепокоєння”, – підкреслив він.
Нагадаємо, що в США в серпні 2017 р. прийнято закон, який посилює санкції стосовно Росії. Згідно з ним, президент США може накладати санкції на осіб, які вкладають у будівництво російських експортних трубопроводів понад $5 млн за рік або $1 млн одноразово.

Довідка Finance.ua:

  • Проект “Північний потік – 2” (Nord Stream 2) передбачає будівництво двох ниток газопроводів від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Загальна пропускна спроможність запланована в 55 млрд кубометрів на рік.
    Планується, що трубопровід запрацює в 2019 році.
  • Раніше республіканська більшість палати представників конгресу США пригальмувала голосування по санкціях проти Росії, схвалених Сенатом. Окремим пунктом у документі прописано намір США “протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік – 2”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас