Курс Bitcoin обвалився нижче психологічної позначки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс Bitcoin обвалився нижче психологічної позначки

Фінтех і Картки
13482
Сьогодні, 17 січня, курс найпопулярнішої криптовалюти Bitcoin впав до 10 491 долара. Після рекордного за останній час падіння курс криптовалюти трохи підвищився і на 11:00 за київським часом склав 10 839 доларів за койн, свідчать дані Coindesk.
Водночас добове падіння біткойна залишається істотним – “мінус” 4,48% – курс залишився нижче психологічної позначки в 11 тисяч доларів.
Напередодні, 16 січня, капіталізація Bitcoin обвалилася на 159 млрд доларів і дійшла до 539 млрд доларів.
Як повідомляє “Сегодня”, падіння курсу біткойна відбулося на тлі новин про наміри китайського уряду посилити контроль над торгівлею криптовалютами. Раніше в Китаї вже були закриті всі великі криптовалютні біржі, що перебувають у юрисдикції країни, проте, на думку влади, цього недостатньо, і вона планує заблокувати доступ до місцевих і офшорних платформ, які дозволяють вести централізовану торгівлю, пише Cryptocurrency.
Заходів також буде вжито стосовно фізичних осіб і компаній, які надають послуги маркетмейкінгу, розрахунку та клірингу для централізованої торгівлі. При цьому невеликі однорангові транзакції забороняти не планується.
Крім того, минулого тижня стало відомо, що Китай має намір заборонити майнінг біткойна в країні через серйозні побоювання з приводу надмірного споживання електроенергії, а також зважаючи на фінансові ризики.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас